En barnguidning för barn mellan 5 – 9 år och nyfikna vuxna där vi lär känna den mystiska ön Skeppsholmen som den såg ut på den tiden då kung Gustav den II Adolfs 6-åriga dotter Kristina blev drottning av Sverige.

Vi följer en berättelse om den smarta och listiga drottningen Kristina som klär ut sig till skeppsgosse och smyger sig ut på Skeppsholmen för att lära känna öns hemligheter.
Vi får höra om olika hantverkare som bodde och levde på ön, om tjuvar och fängelset där det satt tigrar och lejon i förvar och om pestråttorna som klev i land på ön med sin pestcirkus och spred sin farliga sjukdom.
Vi får lära oss lite om hur man byggde segelfartyg och vi tittar på gamla skepp och skutor och konstiga grejor som hör havet till.

På slutet går vi till KAJSA RUTAS BRUNN där det berättas en sann spökhistoria och de som inte vågar höra kan ju hålla för öronen.

Under guidningen visar vi färgglada stora bilder av den kända konstnären Annika Nordenskiöld, illustrationer som ledsagar berättelserna. Vi får även titta på saker och mojänger som har med Skeppsholmen och skeppsliv att göra.

Guidningen utomhus tar ca 60 min. Passar barn mellan 5 – 9 år samt modiga vuxna.
Vi startar från Skeppsholmen i parken vid Västra Brobänken vid segelfartyget af Chapman. Buss 65 avstigning direkt efter Skeppsholmsbron, alt Djurgårdsfärjan från Räntmästartrappan Slussen till Östra Brobänken, 5 min promenad till segelfartyget af Chapman.