Vuxenguidningar, det vet ju alla vad det är! Vi på Visa Stockholm har ju skrivit en hel del på vår hemsida om barn, skola och företagsguidningar, så vi kanske inte behöver skriva något om att guida vuxna.

Men riktigt så ser inte vi på Visa Stockholm på det hela.

Man kan säga att inom de flesta yrken finns det en vilja att utvecklas och göra jobbet bättre och bättre. Att guida barn har nästan blivit en modefluga, barn som besöksgrupp inom turistnäringen fanns knappast för 10 år sedan, barn liksom bara hängde med, som en resväska efter de vuxna.

Vuxna de fattar ju allt om vuxenguidningar för de är ju vuxna.

Men vi på Visa Stockholm har även funderat en hel del på hur man guidar vuxna. Man kanske inte bara kan gå ut på stan och köra de enkla spåren, dra historiska anekdoter blandade med några skämt och dessutom uppge fel faktauppgifter.

Vi på Visa Stockholm har gått nästan alla guidade turer som finns för att kolla av läget om hur vuxna blir guidade.

Vi har fått lära oss 5 varianter på var de som dog i Stockholms blodbad blev begravda och ännu fler varianter på var Ankarström som sköt Gustav den III satt i fängelse innan domen föll. Värsta felsägningen är nog den när det påstås att Drottning Kristina, 1626-1689, besåg avrättningen av Anckarström. Som spöke eller?

Vi på Visa Stockholm har även själv en guidad tur som inte är helt sann, men vi gör reklam för att den inte är sann, då den delvis handlar om alla osanningar som diktats upp om Stockholm.

När vi själva går guidade turer för vuxna tycker vi, som barnen ofta sagt till oss, att det saknas något när ”vuxna bara pratar på”.
På samma sätt som barnguidningar idag utvecklats till kreativa roliga lärande stunder  med bilder, ljud och lukter och taktila upplevelser, på samma sätt vill vi anstränga oss att utveckla berättande för vuxna ännu mera.
Därför har vi ägnat mycket tid till att utveckla upplevelserna för vuxna bortom det traditionella sättet att bara stå och prata och peka på saker.

Vårt mål på Visa Stockholm är att hålla oss till fakta på ett roligt och roande sätt med inslag av bilder och andra medier.

För att Visa Stockholm ska bli ännu bättre så uppskattar vi mycket om ni har lust att skriva till oss och berätta, vad ni tyckte var bra eller mindre bra då ni följde med oss på våra stadsvandringar.

Vi ses och tack för ni orkade läsa allt detta, (borde kortas ner något). Jo, vi vet…!