Veerle Schrovens är uppvuxen i Belgien och utbildad till Sinolog i kinesiska språket och dess kultur och genom det arbetat med internationella uppdrag för företagsgrupper i Kina, Belgien och Sverige.

Hon har även i 10 år arbetet som import och exportmanager inom musik- och filmbranschen. Utöver detta är hon även utbildad till auktoriserad Stockholmsguide.
Med denna unika bredd och kunskap och erfarenhet från resor världen runt tar Veerle med sina guidegrupper på en mångfacetterad guidad vandring där betraktare får uppleva alla de olika influenser från alla världens hörn som påverkat vår kulturhistoria genom kulturbärare, affärsidkare och trosläror från nära och fjärran.

Kulturer som en gång i tiden möttes med skepsis och fördomar men som genom århundradena integrerats och försvenskats. Till exempel kåldolmen med rödskimrande lingonsylt.

Men vänta nu lite kåldolmen är väl det mest svenska som finns eller? Ja, hur är det med det egentligen?

Går man en guidad tur med Veerle genom det svenska smörgåsbordet kan man snart urskilja ingredienserna i vad som är vad och var det har sitt ursprung.

Det är i dessa kulturers kast vi upplever Veerles skarpa ögon och iakttagelser blandad med en rå, rak och härlig humor som drar samman magmusklerna till att börja skratta när man kanske borde vara som mest allvarlig, eller tvärtom…

Allra bäst är hon på sin stadsvandring om August Strindberg där man snabbt förstår att Veerle och August nog har en hel del gemensamt.

Om man kommer Veerle riktigt nära kan man se att hon är en aning blåögd, men det beror nog knappast på att hon inte vet att sätta orden på rätt ställe, utan att hon även guidar högt upp på stadens tak bland sotarmurvlar, kyrktuppar och keruber, men det är en helt annan historia.